טעימה מיינות המדבר במרתף של רוזנר 30.04.15

יקב רמת נגב בערב טעימות בהדרכת, יינן היקב יוגב צדוק.

המרתף של רוזנר, חמישי 30.04.15  שעה 19:30

 

 

מהנגב  הצמוד לגבול מצרים ,יגיע ביום חמישי הקרוב יינן היקב לעריכת טעימה ייחודית מיינות הטרואר המדברי.

 

יין נווה מדבר לבן מבציר 2013 , המכיל 80%  שרדונה 20 %  סוביניון בלאן, נציין כי היין מבציר 2014, זכה לאחרונה במדליית כסף בתחרות הבינלאומית FingerLake. השרדונה מכרם שיזף בגובה 900 מטרים למרגלות מצפה רמון. סובניון בלאן מכרם ניצנה שבחלקה במושב קדש ברנע הסמוכה לגבול מצרים ישראל.

 

יין רמון פטי ורדו, SV מבציר 2012 מכרם ניצנה. יין הפטי ורדו הינו זן נדיר ומיוחד בארצנו ובד"כ משולב בתוך יינות ממוסכים (בלנד). יוגב צדוק, יינן היקב בחר להכין יין זה, כיין זני  המכיל 100% פטי ורדו, כרם יחידני מחלקה בכרם ניצנה. הענבים שנבצרו בבציר ידני מגיעים מחלקה  קטנה בכרם חלוצה שניטעה בשנת 2005 בצדו המערבי של  מושב קדש ברנע. גפני הזן פטי ורדו גדלים על קרקע לס חול וגיר בגובה 300 מטר. הכרם נהנה מהפרשי טמפרטורות קיצוניים ויובש המאפיינים את האזור המדברי.


יין נווה מדבר 2012 בלנד המורכב מקברנה סובניון, מרלו ופטי ורדו, מסדרת האמצע של היקב. הענבים מגיעים מ3 כרמים מרחבי רמת הנגב: שדה בוקר, קדש ברנע ומצפה רמון.

 

יין רמון קברנה פרנק SV 2011 מכרם יחידני חלוצה, מכיל 100% קברנה פרנק מחלקה בכרם חלוצה.

 

בנוסף, ייערכו טעימות ייחודיות וראשוניות מהחבית: טעימת חבית של סירה מכרם שיזף הנטוע בגובה 900 מטר למרגלות מצפה רמון, טעימה השוואתית של שני יינות מרלו מאזורי גידול שונים ברחבי רמות הנגב, טעימה השוואתית של בלנד המיועד לסדרת העל של היקב וטעימה של יין הפורט שטרם יצא לשוק ונמצא בשלבי הכנה אחרונים.

 

מחיר השתתפות ל-אדם 120 שקלים. עם רכישת יין יוחזרו לקונה 40 שקלים. במהלך הערב תוגש ארוחה חלבית הכוללת גבינות, לחמים וסלטים.

 

 

על היקב ועל הטרואר המדברי הייחודי:

 

בשנת 1997 החליטו בני הזוג נירה ואלון צדוק לעשות את הבלתי אפשרי ולהקים כנגד כל הסיכויים יקב במדבר. שמו של היקב היה 'יקב קדש ברנע' והבציר הראשון הניב פרי לכדי 3000 בקבוקים. כיום, עם כרמים ענפים הפזורים ברחבי אזור רמת הנגב' מייצר היקב הייחודי כ- 100 אלף בקבוקים בשנה המשווקים בארץ ובחו"ל.

 

 

מדובר ביקב במדברי הראשון. "אופי היין, מושפע מאזור הגידול הייחודי למדבר. גידול באקלים מדברי מאפשר הבשלה מהירה יותר של הגפן וע"י כך לשמירה טובה יותר על החומצה הטבעית שבענב", מסביר יוגב צדוק, יינן היקב. "כמו כן, השמש היוקדת מסייעת לפרי לצבור סוכר ולרכך את הטאנינים בענב, כך שזוכים ליין רך, עגול ומוכן לשתייה מוקדם מהרגיל. הפרשי הטמפרטורות הקיצוניים בין היום ללילה האופייניים למדבר וכמובן הקור המדברי הידוע, מסייעים בחישול הגפן.הגפן המאותגרת מוציאה פרי איכותי יותר. לפני הבציר מורידים את כמויות המים על מנת לקבל פרי מרוכז יותר בארומה ובסוכרים. האזור יבש כמעט ולא יורד גשם – ביתרון זה ניתן לווסת את גידול הגפן ולשלוט בתהליך ההשקיה".

לפרטים נוספים: דורית שמואלי תקשורת ויחסי ציבור 077-5545601/2/3