מה עשית למען עצמך ולמען ילדיך בזמן האחרון?

התזונה מעסיקה את כולנו. מבוקר ועד ערב אנחנו נסחפים במערבולת אינסופית של שומנים רוויים, פחמימות מורכבות, צבעי מאכל, קפה נטול קפאין (עם חלב סויה), מלח דל נתרן, תוספי מזון וחידקים ידידותיים.

תזונה נכונה היא כבר חלק מחיי היום יום שלנו, כמו ספורט, כמו צפיה בחדשות, כמו טלפון לאמא.

אבל, האם אנחנו עושים את זה נכון?

האם אנחנו באמת נותנים לילדינו את כל שהם זקוקים לו, להתפתחות פיזית ושכלית תקינה? האם תזונה תוכל למנוע כאבים בגיל המעבר ? מהם החסרים הנפוצים וכיצד ניתן להתגבר עליהם? כיצד נוכל לשפר את הזיכרון? הריכוז?

מכללת רחובות בשיתוף עם הדסה אופטימל- המרכז לרפואה בריאה של בי"ח הדסה מזמינות אתכם לשפר את איכות חייכם מהיסודות.


קורס וסדנאות בישול בריא ותזונה נכונה

קורס יסודי ומקיף המקנה ידע מעשי בבישול בריא, המזונות הטבעיים ובהשפעתם על בריאות האדם.

ד"ר רני פולק המנהל האקדמי של הקורס, הוא רופא ושף בוגר ביה"ס הגבוה לבישול  Le cordon bleu בפריז. כרופא במחלקת פנימית בבי"ח הדסה, ד"ר פולק , מודע לחשיבותה של תזונה נכונה. בעזרתו נלמד על רעלים טבעיים, תעשיית החומרים המוספים למזון, חקלאות אורגנית, בישול בריא וטבעי ויישום חווייתי של איכות חיים ואורח חיים בריא . הלימודים יכללו הרצאות עיוניות וסדנאות מעשיות לתרגול חווייתי בהרכבת תפריטים אישיים ממזונות טבעיים ובישול טבעי, בניצוחה של השף, אדר קפלן מור.

הקורס יקנה לבוגריו ידע על:

  •  פחמימות המלאות- כיצד מבשלים, אופים ומשלבים אותם בחיי היום יום;
  •  שיטות להמתקה בעזרת תבלינים ועשבי תיבול ואיך עושים קינוחים ללא סוכר.
  •  השומנים הבריאים וטכניקות בישול ואפיה נטולות שומן .
  •  עקרונות התיבול הבריא, התבלינים, עשבי תיבול ושימושם במטבח הביתי.
  • ירקות-  שיטות לשילוב ירקות בבישול, בישול עם ירקות לילדים, בצקי ירקות
  • דיאטה- כיצד משדרגים תבשילים עם פחות קלוריות

תזונה נכונה לגיל הרך - קורס לגננות, אנשי חינוך והורים

מחקרים מוכחים כי לתזונת הילד ברבע הראשון לחייו השפעה ישירה על התנהלותו והתנהגותו היומיומית ובריאותו כמבוגר. אכילה נכונה הינה כלי רב עוצמה בידינו, הורים ומחנכים, להבטיח לילדינו בריאות בחייהם הבוגרים. בין השאר יתורגלו פתרונות מעשיים כגון הרכבת תפריטים בריאים לבית ולגן,  מצבי בריאות ייחודים, הקשר להפרעות קשב וריכוז ויישום המלצות משרד הבריאות. הקורס מנוהל אקדמית ע"י ד"ר תמיר צמח, נטורפת בכיר.

 

נושאים מרכזיים שידונו בקורס:

  • תזונת ילדים נכונה מהי
  • היבטים פיזיולוגיים ומאפיינים ייחודיים לגוף הילד בגיל הגן
  • מזונות מרפאים: התאמת התפריט למצבי בריאות שונים
  • השפעות התזונה על קשב וריכוז בילדים
  • המלצות משרד הבריאות ויישומן בחיי היום יום.
  • פתרונות מעשיים להרכבת תפריט בריא למשפחה/ גן ילדים, ילדים בגילאים שונים.

הקורס מיועד לגננות ובעלי מסגרות חינוכיות לילדים וכן לקהל הרחב.

 

מועד פתיחת הקורסים ומיקום: חודש מאי בקמפוס רחובות ותל אביב.

לפרטים נוספים: דורית שמואלי תקשורת ויחסי ציבור 077-5545601/2/3