בירה ונעשירה! קונספט ייחודי במסעדת ה"פורטרהאוס":

קונספט ייחודי במסעדת ה"פורטרהאוס": תפריט ספיישל של מנות ראשונות בבירה


בימים אלו יוצאת מסעדת  ה"פורטרהאוס" שבתל- מונד, בקונספט ייחודי: תפריט ספיישל חדש- מנות בבירה. מדובר בשיתוף פעולה עם יבואנית הבירה "נורמן פרימיום", ותפריט קונספטואלי של מנות ראשונות מיוחדות מועשרות ומורכבות עם בירה, שיוגש לצד התפריט המוכר והעשיר של המסעדה.

כחלק מהחוויה הקולינרית והפילוסופיה של ה"פורטרהאוס" הדוגלת בחידוש וגיוון, רקח שף המסעדה יוסי אסרף, תפריט נועז של מנות בשילובים יוצאי דופן עם בירות שונות שיתבלו את האוכל ויעניקו לו טעמים עמוקים וייחודיים. מרכיבי המנות סופגים את טעם הבירה ונוצרת חגיגת טעמים המשאירה בפה טעם עשיר ומיוחד.לדוגמא, מנת הספיישל קאט פורטרהאוס ומיני תפו"א בשמנת עירית, מוגשת עם רוטב בירת שימאי, ומומלץ לשפוך שוט מהבירה על המחבת הלוהטת- התוצאה מעוררת את כל החושים- עשן סמיך, ריחות מפתים וטעמים עזים מתעוררים בפה... 


מדברי יוסי אסרף, שף ובעלי המסעדה: "בשנים האחרונות הופכת הבירה ממשקה עממי למוצר מוערך המוגש לצד האוכל. אני מאמין שסוד קסמה של הבירה היא בנגישות שלה ללקוח, סוד יופייה הוא בפשטותה. כשחשבתי על הרעיון לארוחת בירות ואוכל, היה לי חשוב להשתמש בבירה לא רק כהמלצת שתייה, אלא כתבלין נוסף ומשמעותי למנה. רציתי לשתף את הסועד בבישול ובתיבול של המנה בבירה על מנת ליצור חוויה שונה ומיוחדת."

 

בתפריט מנות שונות כאשר לצד כל מנה תוגש הבירה אשר נבחרה כמתאימה ביותר להשלמת החוויה. הסועד יוכל לתבל את המנה לפי טעמו וגם ליהנות מהשתייה לצד האוכל. מחירי המנות ינועו  בין 58 ל 78 שקלים.

 

 

המנות המיוחדות הן:

 

·         מנת כבד אווז "טורשון" עם ג'לי בירת לינדמנס קריק.

 

 

·         צדפות וביקון בטיגון קל של בירת ברוקליין לאגר .

 

·         מיני המבורגר עם רוטב בירת פורטר

 

·         נקניקיות טלה פיסטוק עם חסות בויניגרט בירת חיטה.

 

·         מנת ספיישל קאט מסעדת פורטרהאוס- עם רוטב בירת שימאיי ומיני תפו"א בשמנת עירית.

 

·         תפוחים קרמבל, בירת לינדמנס תפוחים חמה.

 

מסעדת ה"פורטרהאוס" הינה סטייק האוס ניו יורקי מודרני ומובילה בבשר משובח כבר כ- 5 שנים, ומציעה חווית בשרים מחוץ לעיר למבינים בבשר. המסעדה שמה דגש על מטבח עונתי, אווירה, עיצוב, אוכל ושירות. כל המנות ב"פורטרהאוס" מתאפיינות בחוסר כבדות, פשטות המנות והרמוניה טבעית.

למסעדה תפריט יינות, אלכוהול ובירה. 2 הפתעות מקוריות מקבלות את פני הסועדים: בירת פורטר המקורית מבריטניה שעל שמה נקראת המסעדה ובקבוק יין 2007 נדיר ומיוחד limited addition  פרי  הכנתו של יקב טוליפ  בהקדשה מיוחדת לפורטרהאוס.

 

מקור השם porterhouse נעוץ במתיישבים האנגלים הראשונים שהביאו ל"עולם החדש" את הבירה שלהם, ה- porter beer (בירת הסבלים-(porters כך, עם הזמן צצו בערי החוף המזרחי של צפון אמריקה מסבאות בשם הפורטרהאוס בהן היה ניתן למצוא את הבירה מ"הבית". לא ברור מתי או מי בדיוק עשה את הקישור המתבקש בין הבירה לבשר והתחיל להגיש סטייק ענק ועסיסי שלימים קיבל עליו את שם המקום – פורטרהאוס אבל כך ההגדה נולדה לה.

 

 

מסעדת ה"פורטרהאוס", פנינה בלב השרון הוקמה ומנוהלת ע"י יוסי אסרף שף ובעלים, בוגר ביה"ס לקולינריה קורדון בלו פריס.

כתובת: דרך בני דרור 8, איזור תעשיה , תל מונד. טלפון:  09-7969666

לפרטים נוספים: דורית שמואלי תקשורת ויחסי ציבור 077-5545601/2/3