הזוכים בתחרות "שפים צעירים" של מסדר אבירי הגריל לשנת 2010

בתחרות שהתקיימה במכללת "הדסה" בחסות 'תנובה שף'

זכה הטבח המבטיח, שחר גרוסי ממלון קרלטון ת"א, לפריצה אל זירת הקולינאריה הבינלאומית


'מסדר אבירי הגריל' ערך זו השנה השנייה את תחרות "השפים הצעירים", בסימן חגיגות 40 שנה למסדר אבירי הגריל בישראל. בתחרות שהתקיימה במכללת "הדסה" בירושלים, זכה שחר גרוסי (25) ממלון "קרלטון" תל- אביב. שחר בוגר ה"קורדון בלו", ניצח במקום הראשון מתוך 20 מתמודדים שעלו לשלב הגמר ויטוס בחודש ספטמבר לתחרות העולמית שתתקיים בהלסינקי, פינלנד. בין שופטי התחרות: שף שלום קדוש, שף יואב בר ממסעדת "מאראבו", שף שאול בן אדרת ממסעדת ,קימל", שף עידן הלפרין, שף צ'ארלי פאדידה ממלון "שרתון" תל אביב ועוד.


במקום השני זכה עומר רזלי- מגן האירועים "ירוק על המים" ובמקום השלישי זכה שמוליק עמאר מ"דוד ויוסף". שלושת המקומות הראשונים זכו במגוון פרסים כציוד מטבח מהטובים בעולם (כדוג' סט סכיני GLOBAL מתנת "לובלינסקי"), ארוחות במסעדות שף ברחבי הארץ, אירוח במלון הסקוטי בטבריה וכמובן הזוכה במקום הראשון יטוס לתחרות העולמית בפינלנד (במימון מסדר אבירי הגריל) ויזכה להנחיה צמודה מצד טובי אנשי המקצוע בארץ לקראת התחרות.

 

המתמודדים בתחרות, שנערכה בחסות "תנובה שף", נבחנו על טעמי המנות ואופן הגשתן, כמו גם על טכניקות בישול ושימוש בחומרי הגלם שניתנו להם. תנאי ההתמודדות בתחרות ה"שפים צעירים" כוללים בין השאר הגבלת גיל (27) וכן בדיקה מדוקדקת של ניסיונו המקצועי של המועמד. הטבחים התבקשו להכין לבד ארוחה בת שלוש מנות לארבעה סועדים, שהורכבה מחומרי גלם משותפים (תוצרת תנובה)- שבאפשרותם להשתמש בו באופן חופשי, וכן מחומרי גלם פרטניים- שחולקו ברגע פתיחת התחרות לכל טבח בתוך קופסא שחורה. הטבח היה מחויב להשתמש בחומרי הגלם שמצא בתוך הקופסא השחורה.

 

בקיום תחרות "שפים צעירים" זו השנה השנייה בישראל, הצטרף מסדר אבירי הגריל הישראלי למסורת הנהוגה בעולם הרחב של מסדר אבירי הגריל העולמי, המתקיימת בעולם מזה 40 שנים. זוהי הזדמנות פז עבור טבחים מחוננים ואנונימיים החפצים בהכרה, לפרוץ אל אור הזרקורים של תעשיית הקולינאריה.

 

טל גל כהן- ראש מסדר אבירי הגריל בישראל, רואה חשיבות עליונה בקיום התחרות: "זוהי הזדמנות להצעיד קדימה את ענף הקולינאריה הישראלי, לתת כלים לדור הצעיר ולקדמו. התחרות חושפת את הטבחים המקומיים לעמיתיהם באשר מדינות העולם ומקיימת אינטגרציה בינלאומית, כמיטב מסורת מסדר אביר הגריל".

 

מסדר אבירי הגריל הוא ארגון גסטרונומי בינלאומי, הפועל לקידום מקצועות אמנויות האירוח והקולינאריה ושימור מנעמי המטבח. הוא מאגד בתוכו כ-90 אלף חברים חובבי קולינאריה עילית, המתגוררים ביותר מ-84 מדינות. בשבוע הבא- יחגוג הסניף הישראלי של מסדר אבירי הגריל 40 שנה ליסודו בכנס בינלאומי ה"גרנד שפיטרה" שיערך בירושלים.

לפרטים נוספים: דורית שמואלי תקשורת ויחסי ציבור 077-5545601/2/3